Studentforeningen Sør-Varanger – Et mangfoldig samlingspunkt for studenter

I hjertet av Sør-Varanger har en frivillig organisasjon begynt å skape en viktig møteplass for studenter med tilknytning til regionen. Studentforeningen Sør-Varanger, etablert i 2022, har som mål å bygge en sterk studentkultur, tilby faglige og sosiale aktiviteter, samt motivere både unge og voksne til å utforske høyere utdanning. Etter en pause i 2023, er foreningen nå tilbake i full styrke med et ambisiøst program for studieåret 2024-2025.

Med et styre ledet av den driftige Anniken Minde, selv student ved NTNU Gjøvik, og med daglig leder Jeppe Theil Mogensen, har foreningen allerede lagt til rette for et bredt spekter av aktiviteter. Fra studieteknikk kurs i samarbeide med OPUS til sosiale samlinger på Nothing Hill, Ofelas Arena og Ritz, tilbyr foreningen en arena for både læring og nettverksbygging. Foreningen er et symbol på mangfold, både i alder og bakgrunn blant sine medlemmer. Med studenter fra Fagskolen, UiT, NTNU, og flere andre studiesteder, representerer foreningen et tverrfaglig fellesskap hvor alle kan finne sin plass.

Foreningen har også en sosial misjon, der de ønsker å motivere flere i regionen til å ta høyere utdanning. Dette skjer blant annet gjennom samarbeid med lokale aktører som Sør-Varanger UNG og Sør-Varanger Utvikling, Øst-Finnmarks Kunnskapssenter og Kirkenes Næringsforening.

Medlemskap i foreningen gir også en rekke fordeler, blant annet tilgang til en nyopprettet lesesal på Nothing Hill, et sted hvor studenter kan fordype seg i faglige diskusjoner eller knytte verdifulle kontakter, gratis adgang på alle arrangementer og bruk av klasselokaler samt kaffekrok på 2. etasjen på Nothing Hill.

Vi oppfordrer alle som har en tilknytning til studielivet i Sør-Varanger, enten de studerer lokalt eller nasjonalt, til å bli en del av Studentforeningen Sør-Varanger. Det er ikke bare en sjanse til å styrke sin egen utdanning, men også en mulighet til å bygge et studentmiljø som kan gagne hele regionen på lang sikt.

Anniken Minde oppsummerer det godt: «Vi håper å skape et miljø der både unge og eldre studenter kan dra nytte av hverandres erfaringer, og vi ønsker å bygge bro mellom studenter, lokalsamfunn og næringsliv.» Med et så inkluderende og bredt fokus er Studentforeningen Sør-Varanger et forbilde på hvordan man kan kombinere utdanning, sosialt fellesskap og samfunnsbygging.

Bli med og skap et bedre studentmiljø – sammen kan vi gjøre en forskjell!

Bli medlem her! Finn os på Facebook

Skroll til toppen